Genieten aan de stadsgracht…

Genieten aan de stadsgracht…

Lunchen, dineren, of borrelen bij Huize Kwast…

Onze geschiedenis
Vanaf 2016 zijn de deuren onder de naam Huize Kwast geopend. De naam Kwast verwijst naar het leven van Henriëtte Kwast, die in het jaar 1800 hier woonde. Henriëtte Kwast was een van de jeugdvriendinnen van de wereldberoemde Leeuwarder danseres en ‘spionne’ Mata Hari. De dames Kwast genoten van het leven, een sfeer waar Huize Kwast zich graag bij aansluit.

Compleet vernieuwd interieur
In januari 2023 heeft Huize Kwast een complete verbouwing ondergaan. In het nieuwe ontwerp ligt de nadruk op borrelen, gastvrijheid en gezelligheid.” De nieuwe gevel van het café-restaurant, met het verlichte logo van Huize Kwast, nodigt je uit om binnen te komen. Doe een stap naar binnen en je vindt een compleet nieuw interieur, inclusief nieuwe bar met cocktailstation. Je kunt je rustig terugtrekken in een van de ronde zithoeken, maar ook aan de bar plaatsnemen en zien hoe het personeel de cocktails bereidt.

Uitgebreide menukaart
Onze menukaart bestaat uit vele soorten vis en vlees, maar ook vegetarische gerechten mogen niet ontbreken. Voor de lunch worden onder meer belegde broodjes en salades geserveerd, maar je kunt ook onze nieuwe optie de shared lunch proberen. Een mix van diverse gerechtjes van de lunchkaart die op een mooie wijze worden geserveerd. Als je benieuwd bent naar welke gerechten nog meer op de kaart staan, dan staat op de website de menukaart of kom natuurlijk langs om de gerechten in het echt te bewonderen.

Genieten aan de stadsgracht
Je zit niet alleen gezellig binnen, maar ook aan de stadsgracht is het aangenaam vertoeven. Voor het pand staat een groot en kleurrijk terras, wat doorloopt tot over de brug, wat overigens ook een mooie plek is om foto’s te maken. In de koude maanden kun je zelfs warm onder de terrasverwarming verblijven met een heerlijk (warm) drankje en een watertandend lekker gebakje, zoals onze Huize Cheesecake!

Het team is hecht, personeel is enorm belangrijk. Bij Huize Kwast kun je persoonlijke benadering verwachten. Het personeel zorgt ervoor dat je niks te kort komt en volop kunt genieten.

Als je ook de totaal beleving van Huize Kwast wil ervaren,
kom dan een keertje langs of reserveer via de website.
Tot snel!